Viklunds Gräv bestod av mig Bengt,och min far Allan o min mor Wilmis(Inga-Britta). Jag kör helst lastbil,och det väl det jag är minst dålig på. Det började när jag som liten pjuklarv var med och skötte tippen på lastbilen som min mor Wilmis körde. Det var hejdlöst kul när vi spred grus på det viset. Och ibland blev det riktigt bra oxå !

 

Allan började köra grävmaskin 1954. Och är nu pensionär, men är rätt vild ändå.... Häromdagen började vi bli oroliga för alla stormar i kombination med dom stora björkarna vid deras hus. Kom på att en staglina vore inte dumt och ha. Men den skulle ju kopplas högt upp. Så jag lyfte upp han med Åke i björken, så fick han klättra sista biten.... (här kör vi slut på en generation i taget) !

 

 

Wilmis tar det numer lite lugnare,sitter nu helst bredvid när man är ute och sprider grus. Men är en utmärkt Co-driver !

Det stämmer sorgligt nog inte längre...

Wilmis dog -09 och där har ni ett starkt skäl till att både firma o hemsida nästan stannade då...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men få väna mödrar har nog kört så knepiga bilar på så dåliga vägar som hon ! Wilmis var en mästare att sprida grus med denna bil bla.

Här ses hon tillsammans med Bullbo ! En volvo Titan med larvkättingar mellan boggiehjulen,som inte syns på bilden. Grusharpan har Allan precis lyftat av med grävaren.